Google mobiel vriendelijk website

Wat verandert er met de Google Mobile Update?Google-mobiel-vriendelijjk-bent-u-er-klaar-voor-ozconcepts.com

Met de update van 21 april 2015 gaat Google voorrang geven aan websites die ‘mobile friendly’ zijn. Simpel gezegd: wanneer uw website niet goed werkt op mobiele apparaten, verliest u het van concurrenten die wel mobielvriendelijk zijn.

Scoort u goed met bepaalde zoekwoorden vanaf de computer? Zonder gebruiksvriendelijke website heeft u met de Google Mobile Update geen garantie dat u ook op een smartphone dezelfde hoge plaats bereikt.

Wanneer is een website (volgens Google) mobiel-vriendelijk?

Om te bepalen of jouw website voordelen (of nadelen) gaat ondervinden van deze update, is het natuurlijk belangrijk om uit te zoeken wanneer Google een website (vanaf 21 april 2015) als mobiel-vriendelijk beoordeelt. Een makkelijke manier om hier achter te komen is door de Google Mobile Friendly te doen.

Was mijn website niet al mobiel-vriendelijk?

Responsive betekent niet altijd automatisch dat een website ook door Google als mobiel-vriendelijk wordt gezien op basis van de op dat moment geldende algoritme die wordt gehanteerd door Google!

Google kijkt ook naar de laadtijd van je website. Daarnaast is het belangrijk dat “klikbare” elementen op je website niet te dicht op elkaar staan (of nog erger; over elkaar heen). Op een smartphone wordt meestal geklikt door met je vinger te tikken (‘tap’). Als twee knoppen te dicht op elkaar staan levert dit problemen op.

Een ander probleem waar veel (niet mobiel-vriendelijke) websites tegenaan lopen is dat de tekst te klein is om te lezen. Meestal betekent dit dat de tekst op (bijvoorbeeld) een smartphone pas goed leesbaar is wanneer een bezoeker inzoomt.

Voor * € 349,- zorgen wij ervoor dat je website mobiel vriendelijk wordt gepubliceerd in Google en op smartphones.offerte-website-den-haag

* Vraag naar de voorwaarden